Új specializációval bővült a Szociálpolitika Szakunk!

Kedves Hallgatók! Kedves Érdeklődők!

 

A PTE BTK TKI Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszéke az aktuális munkaerőpiaci igényeknek eleget téve folyamatosan fejleszti képzési kínálatát.

Ennek megfelelően új specializációt hirdetünk a 2023/2024. tanév I. félévétől a Szociálpolitika MA szakon belül Foglalkoztatáspolitika (Employment Policy) elnevezéssel.

Az új Foglalkoztatáspolitika specializáció keretében Tanszékünk nem pusztán a hagyományos értelemben vett, más felsőoktatási intézmények által ugyanezen képzés keretében oktatott munkaerőpiaci és foglalkoztatáspolitikai-, valamint egyéb kapcsolódó ismeretek és munkavállalói kompetenciák átadására vállalkozik. A tervezett képzési program lehetőséget biztosít olyan szociális szakemberek – konkrétan vállalati szociálpolitikusok – képzésére elsőként Magyarországon, akik mind a kormányzati-, mind a piaci-, mind pedig a civil / nonprofit szektorokban szereplő szervezetekben megállva a helyüket, egy új munka-, illetve tevékenységi kört képviselhetnek: a munkavállalói jóléti tanácsadó feladatait.  

 

Dr. habil. JUHÁSZ Gábor, Ph.D.

egyetemi docens, tanszékvezető

 

Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszék

H-7624, Pécs, Rókus utca 2. (M. épület)    +36-308932950, +36-72-501500/64310    feher.lilla@pte.hu